Комплекс “Арбанашки Хан” се намира в архитектурно-историческия резерват Арбанаси. Той е разположен върху площ от 6500 кв. м. Изключителна негова ценност е традиционната арбанашка Хаджихристова къща, построена през XVII-ти век. Историческата къща, образец на българския архитектурен и строителен гений, е паметник на културата от национално значение. Комплексът е безспорно доказателство как могат да се съчетаят по най-добрия начин възрожденския дух на миналото с лукса и изяществото на съвремието. Комплексът разполага с две хотелски части, ресторант, лятна градина, механа, лоби бар, денонощна рецепция, две конферентни зали /“Царевец“ и „Трапезица“/ и безплатен паркинг.
Гостите могат да отпочинат в Релакс центъра на комплекса. На тяхно разположение са сауна, парна баня, приключенски душ, джакузи и масажи. 

Част от комплекса е и Вила „Арбанашки Хан“, намираща се на 200 м. от основния комплекс. Тя разполага с открит басейн с детски сектор, достъпен само за гостите на комплекса. Италианският ресторант „Primo Gusto“ и уникалната панорамна градина към него предлагат ястия, които носят удоволствие за сетивата.

Основен комплекс

Двете хотелски части са построени в типичния архитектурен стил за Арбанаси, съчетаващ по необикновен начин камък и дърво.
Основният комплекс се състои от две хотелски части, историческа къща, рецепция, лоби бар, лятна градина, механа.
Първата хотелска част разполага със седемнадесет помещения за настаняване, релакс център, масажен кабинет и конферентна зала.
Втората хотелска част разполага с шестнадесет помещения за настаняване, ресторант и конферентна зала „Царевец“.

Вила Арбанашки хан

Вила Aрбанашки хан се намира на двеста метра от основния комплекс и притежава собствен паркинг.
Изящната архитектура съчетана с невероятната гледка към Арбанаси и Велико Търново създават едно страхотно чувство на спокойствие и наслада.
Сградата разполага с тринадесет помещения за настаняване, външен басейн, италиански ресторант „Примо Густо“ и панорамна лятна градина към него.
*Важно уточнение е, че настаняването се прави на рецепция в основния комплекс!

footer-background

© 2024 All Rights Reserved.